Aihealueet

Juttunurkka

Elämää
 

Lisää joululahjavinkkejä!

Katso täältä ratkaisut antamisen iloon!

Liikunta
Terveys ja hyvinvointi
 

Kun tanssinopettaja herkistyi

”Mielettömän ihana rouvaporukka!”, huudahtaa tanssinopettaja Pekka Katainen Step Up Schoolin Espoon toimipisteessä, kun alamme keskustella +60 Happy Hour – tanssitunneista.

Elämää
 

Mitä ostaisit lahjaksi?

Vihdoin Vapaa halusi auttaa kaikkia joululahjahankintojen kanssa pähkäileviä ja kävi jalkautumassa Espoon Isoon Omenaan kyselemään mitä ihmiset ovat tänä vuonna toivoneet lahjaksi.

Elämää
Perhe-elämä
 

Viisi vinkkiä stressittömään jouluun

Koko elämää ei tarvi saada jouluksi valmiiksi. Muista vanha kunnon marttojen vinkki: Siivoa kaapit, jos haluat viettää joulun kaapissa.

Blogit
 

Monta tapaa oppia espanjaa

Innostuin taas uudelleen espanjan kielen opiskelusta, kun tiedossa oli matka Espanjan Aurinkorannikolle. Kirjahyllystä löytyi oppikirjoja vuosien takaa, mutta kuinka tylsiltä ne tuntuivatkaan. Periaatteessa alkeet olisi pitänyt olla hallinnassa, mutta huomasin, että sanat ja sanonnat olivat jääneet unholaan käytön puutteessa.

Elämää
Liikunta
Terveys ja hyvinvointi
 

Mitä tapahtuu Happy Hour-tunnilla?

Terveys ja hyvinvointi
 

Haluaisitko nukkua paremmin?

Ilmoittaudu matkustajakandidaatiksi kohti parempaa unta.

Blogit
Elämää
Terveys ja hyvinvointi
 

Positiivinen psykologia

Mielenterveyden tutkiminen on ollut menestyksekästä: vähintään 14 mielenterveyden sairautta voidaan nykyisin hoitaa tai parantaa kokonaan, mutta sillä on ollut myös seurauksensa. Ihmismielen toinen puoli - hyvinvointi, onnellisuus, mikä saa ihmisen kurkottamaan parhaimpaansa - on jäänyt melkein kokonaan huomiotta.

Blogit
Liikunta
Terveys ja hyvinvointi
 

Vanhuuden vaivojako?

Uskon vahvasti siihen, että omaan vointiin on mahdollista vaikuttaa oikeanlaisella liikunnalla. Omat vanhempani ovat minulle olleet siitä esimerkkinä. Aina löytyy korvaava laji, jos joku tuntuu hankalalta. Kun jouduin pakosta olemaan ilman liikuntaa kesällä, ymmärsin miten valtava voima liikunnalla on myös henkisesti. Näiden ongelmieni kautta olen myös ymmärtänyt, että liikuntaa pitää harrastaa ilon eikä tuskan ja irvistyksen kautta.

Blogit
Terveys ja hyvinvointi
 

Miten teillä nukutaan?

Nukumme kolmasosan elämästämme, joten se missä nukumme, vaikuttaa erittäin paljon hyvinvointiimme. Jos olo ei tunnu aamulla virkeältä ja vetreältä, voi syy löytyä sängystä. Hyvä sänky tukee oikealla tavalla esimerkiksi selkää, jolloin lihakset pääsevät rentoutumaan ja jumituksilta vältytään. Yhdeksän kymmenestä selkäkipuisesta saa avun oikeanlaisesta sängystä.

Blogit
Matkailu
 

Omalle matkalle

Islannin matkan ystäväporukka oli tosi tyytyväinen matkaan ja heiltä tulikin heti kyselyä, että minnekäs me seuraavaksi lähdettäisiin. Mukana oli muutamia uusia ihmisiä, jotka tutustuivat nopeasti ydinryhmään ja kaikki tulivat hyvin juttuun keskenään. Eräs nainen sanoikin, että hän sai yllätyksekseen ihanan matkan kaupanpäälliseksi todella hyvän ystävän. Se näissä oman porukan matkoissa onkin parasta, että matkaseura on saman ikäisiä, kulttuurista ja matkustelusta pitäviä fiksuja naisia. Saa mukaan tulla tietenkin myös miehiä ja pariskuntia…

Blogit
Matkailu
 

Tampere kutsuu

Välillä on kiva mennä johonkin matkakohteeseen ihan ummikkona. Tarkoituksella ei halua tietää mitään ennakkoon, vaan haluaa kokea paikan omin silmin. Ihan näin ei mennyt asiat, kun lähdin opiskelemaan Tampereelle. Menin ummikkona, koska ei edes käynyt mielessä etsiä mitään tietoa ennakkoon.

Blogit
Elämää
 

Tarina elämästä

Muutos ja uuteen näkökulmaan tarttuminen ongelmissa, on ihmisen paras ratkaisu, sen olen ymmärtänyt vasta vanhemmalla iällä.

Elämää
Liikunta
Terveys ja hyvinvointi
 

Nyt löytyi nuoruuden salaisuus

Vihdoin Vapaa pääsi kurkistamaan legendaariselle Marco Bjurströmin tanssikoulun +60 tunnille. Tunnin nimi, Happy Hour, kuvastaa loistavasti tämän iloisen joukon tunnelmaa.

Elämää
 

Vanhuuseläkkeen hakemisen ABC

Vanhuuseläke on eläke, jolle henkilö voi jäädä Suomessa pääsääntöisesti 63–68-vuotiaana. Vanhuuseläke on yksi työeläkkeen muodoista ja se on yleisin eläkkeistä Jos työeläkkeesi jää pieneksi Voit saada Kelan maksamaa kansaneläkettä ja takuueläkettä. Vihdoin Vapaa listasi vanhuuseläkkeen hakemisen kolme tärkeintä perustietoa.

Elämää
 

Käännä katseen suuntaa

Vuosia sitten olin ystäväni kanssa matkoilla. Asiat eivät menneet ihan suunnitelmien mukaan, niin kuin ne harvemmin menevät matkoilla tai elämässä muutenkaan. Ystäväni oli huonotuulinen ja pessimistinen tilanteen suhteen.

Blogit
Elämää
 

Onko turhia tavaroita

Aarteista luopuminen voi olla vaikeaa, mutta ehkä se kannattaa. Iris Hölhthöfer kertoo miksi. Lue juttu varaston tyhjennyksestä ja muistoista usean vuosikymmenen ajalta.

Blogit
Elämää
 

Löydä uudelleen nuoruutesi rakkaus

Minun tapauksessani jo kypsällä iällä lähellä eläkeikää, alkoi uusi luku elämässäni.

Blogit
Elämää
Matkailu
 

Tarina tanssivien vaatteiden takana

Sitä on vaikea uskoa, kun näkee kuinka paljon tapahtumia järjestetään ja kuinka paljon niihin osallistutaan. Päätin jäädä Helsinkiin 12. kesäkuuta ja viiletin Helsinki-päivänä ilmaistapahtumasta toiseen. Lue lisää >>

Elämää
Matkailu
 

40% suomalaisista jakaa saman unelman eläkevuosille

Kyselyyn vastasi noin 3000 eri ikäistä suomalaista.

Elämää
 

50+ ja Seuraava Askel. Mistä nyt haaveilen?

Lähes 30 vuoden työura takana, ja toivottavasti yhtä pitkä edessä. Mutta varmasti toisenlaisena. Tässä vaiheessa on ehkä parempi tietoisuus siitä, mihin haluaa voimansa, energiansa ja intohimonsa käyttää. Olen kesän yli arvioinut hieman mennyttä, ja pohtinut paljon tulevaa. Mistä nyt haaveilen?

Elämää
 

Totuus lasten suusta

Eläkeläisyys, tuo hähmäinen käsite. Osaisitko sinäkään vastata, kun pyydetään määrittelemeen eläkeläinen? Lapset kertovat totuuden eläkeläisistä.

Elämää
Terveys ja hyvinvointi
 

Onnellisuuden myytti

Viime vuosien aikana onnellisuus on sanana kulutettu täysin puhki. Media on pullollaan otsikoita aiheesta: viisi askelta onnellisempaan parisuhteeseen, onnellisten ihmisten salaisuus, miten löytää onni. Onnesta on tullut itsekkyyden ja pinnallisuuden symboli.

Matkailu
 

Matkailu on mahdollista kaikille

Matkanjohtajana sain itse kerätä matkaseurueeni ja palkkioksi siitä saisin matkan osittain tai kokonaan ilmaiseksi riippuen ryhmäni koosta. Lue lisää >>

Matkailu
 

Pohjoinen ulottuvuus

Haluamme nähdä maailmaa, tai voisiko jopa sanoa, että haluamme nähdä maailman: monipuolisesti ja monesta suunnasta. Färsaaret ja Huippuvuoret tekivät vaikutuksen.

Terveys ja hyvinvointi
 

Lisääntynyt vapaa-aika ei automaattisesti tuo onnea

Mitä piileviä kykyjä sinussa onkaan? Mitä haluaisit kokeilla? Ehkä sinulla on salaisia unelmia, joita et ole vielä päässyt toteuttamaan? Lue lisää>>

Elämää
 

Mikä ihmeen Vihdoin Vapaa?

Usein unohtuu, että eläkeläisyydelle on yhtä monta määritelmää kuin ihmistäkin. Joku voi vapaina vuosinaan haluat valloittaa kaikki mantereet, luoda uutta uraa oman intohimon parissa, omistautua lapsenlapsille tai uuden kielen oppimiselle.

Takaisin ylös