Aihealueet

Elämää

Tällä palstalla jaetaan kirjoituksia kaikesta elämään liittyvästä, niistä hyvistä hetkistä ja onnellisuudesta, kuitenkaan vaikeita asioita unohtamatta.

Elämää
 

Lisää joululahjavinkkejä!

Katso täältä ratkaisut antamisen iloon!

Elämää
 

Mitä ostaisit lahjaksi?

Vihdoin Vapaa halusi auttaa kaikkia joululahjahankintojen kanssa pähkäileviä ja kävi jalkautumassa Espoon Isoon Omenaan kyselemään mitä ihmiset ovat tänä vuonna toivoneet lahjaksi.

Elämää
Perhe-elämä
 

Viisi vinkkiä stressittömään jouluun

Koko elämää ei tarvi saada jouluksi valmiiksi. Muista vanha kunnon marttojen vinkki: Siivoa kaapit, jos haluat viettää joulun kaapissa.

Elämää
Liikunta
Terveys ja hyvinvointi
 

Mitä tapahtuu Happy Hour-tunnilla?

Blogit
Elämää
Terveys ja hyvinvointi
 

Positiivinen psykologia

Mielenterveyden tutkiminen on ollut menestyksekästä: vähintään 14 mielenterveyden sairautta voidaan nykyisin hoitaa tai parantaa kokonaan, mutta sillä on ollut myös seurauksensa. Ihmismielen toinen puoli - hyvinvointi, onnellisuus, mikä saa ihmisen kurkottamaan parhaimpaansa - on jäänyt melkein kokonaan huomiotta.

Blogit
Elämää
 

Tarina elämästä

Muutos ja uuteen näkökulmaan tarttuminen ongelmissa, on ihmisen paras ratkaisu, sen olen ymmärtänyt vasta vanhemmalla iällä.

Elämää
Liikunta
Terveys ja hyvinvointi
 

Nyt löytyi nuoruuden salaisuus

Vihdoin Vapaa pääsi kurkistamaan legendaariselle Marco Bjurströmin tanssikoulun +60 tunnille. Tunnin nimi, Happy Hour, kuvastaa loistavasti tämän iloisen joukon tunnelmaa.

Elämää
 

Vanhuuseläkkeen hakemisen ABC

Vanhuuseläke on eläke, jolle henkilö voi jäädä Suomessa pääsääntöisesti 63–68-vuotiaana. Vanhuuseläke on yksi työeläkkeen muodoista ja se on yleisin eläkkeistä Jos työeläkkeesi jää pieneksi Voit saada Kelan maksamaa kansaneläkettä ja takuueläkettä. Vihdoin Vapaa listasi vanhuuseläkkeen hakemisen kolme tärkeintä perustietoa.

Elämää
 

Käännä katseen suuntaa

Vuosia sitten olin ystäväni kanssa matkoilla. Asiat eivät menneet ihan suunnitelmien mukaan, niin kuin ne harvemmin menevät matkoilla tai elämässä muutenkaan. Ystäväni oli huonotuulinen ja pessimistinen tilanteen suhteen.

Blogit
Elämää
 

Onko turhia tavaroita

Aarteista luopuminen voi olla vaikeaa, mutta ehkä se kannattaa. Iris Hölhthöfer kertoo miksi. Lue juttu varaston tyhjennyksestä ja muistoista usean vuosikymmenen ajalta.

Blogit
Elämää
 

Löydä uudelleen nuoruutesi rakkaus

Minun tapauksessani jo kypsällä iällä lähellä eläkeikää, alkoi uusi luku elämässäni.

Blogit
Elämää
Matkailu
 

Tarina tanssivien vaatteiden takana

Sitä on vaikea uskoa, kun näkee kuinka paljon tapahtumia järjestetään ja kuinka paljon niihin osallistutaan. Päätin jäädä Helsinkiin 12. kesäkuuta ja viiletin Helsinki-päivänä ilmaistapahtumasta toiseen. Lue lisää >>

Elämää
Matkailu
 

40% suomalaisista jakaa saman unelman eläkevuosille

Kyselyyn vastasi noin 3000 eri ikäistä suomalaista.

Elämää
 

50+ ja Seuraava Askel. Mistä nyt haaveilen?

Lähes 30 vuoden työura takana, ja toivottavasti yhtä pitkä edessä. Mutta varmasti toisenlaisena. Tässä vaiheessa on ehkä parempi tietoisuus siitä, mihin haluaa voimansa, energiansa ja intohimonsa käyttää. Olen kesän yli arvioinut hieman mennyttä, ja pohtinut paljon tulevaa. Mistä nyt haaveilen?

Elämää
 

Totuus lasten suusta

Eläkeläisyys, tuo hähmäinen käsite. Osaisitko sinäkään vastata, kun pyydetään määrittelemeen eläkeläinen? Lapset kertovat totuuden eläkeläisistä.

Elämää
Terveys ja hyvinvointi
 

Onnellisuuden myytti

Viime vuosien aikana onnellisuus on sanana kulutettu täysin puhki. Media on pullollaan otsikoita aiheesta: viisi askelta onnellisempaan parisuhteeseen, onnellisten ihmisten salaisuus, miten löytää onni. Onnesta on tullut itsekkyyden ja pinnallisuuden symboli.

Elämää
 

Mikä ihmeen Vihdoin Vapaa?

Usein unohtuu, että eläkeläisyydelle on yhtä monta määritelmää kuin ihmistäkin. Joku voi vapaina vuosinaan haluat valloittaa kaikki mantereet, luoda uutta uraa oman intohimon parissa, omistautua lapsenlapsille tai uuden kielen oppimiselle.

Takaisin ylös