Aihealueet

Blogit

Blogit
 

Monta tapaa oppia espanjaa

Innostuin taas uudelleen espanjan kielen opiskelusta, kun tiedossa oli matka Espanjan Aurinkorannikolle. Kirjahyllystä löytyi oppikirjoja vuosien takaa, mutta kuinka tylsiltä ne tuntuivatkaan. Periaatteessa alkeet olisi pitänyt olla hallinnassa, mutta huomasin, että sanat ja sanonnat olivat jääneet unholaan käytön puutteessa.

Blogit
Elämää
Terveys ja hyvinvointi
 

Positiivinen psykologia

Mielenterveyden tutkiminen on ollut menestyksekästä: vähintään 14 mielenterveyden sairautta voidaan nykyisin hoitaa tai parantaa kokonaan, mutta sillä on ollut myös seurauksensa. Ihmismielen toinen puoli - hyvinvointi, onnellisuus, mikä saa ihmisen kurkottamaan parhaimpaansa - on jäänyt melkein kokonaan huomiotta.

Blogit
Liikunta
Terveys ja hyvinvointi
 

Vanhuuden vaivojako?

Uskon vahvasti siihen, että omaan vointiin on mahdollista vaikuttaa oikeanlaisella liikunnalla. Omat vanhempani ovat minulle olleet siitä esimerkkinä. Aina löytyy korvaava laji, jos joku tuntuu hankalalta. Kun jouduin pakosta olemaan ilman liikuntaa kesällä, ymmärsin miten valtava voima liikunnalla on myös henkisesti. Näiden ongelmieni kautta olen myös ymmärtänyt, että liikuntaa pitää harrastaa ilon eikä tuskan ja irvistyksen kautta.

Blogit
Terveys ja hyvinvointi
 

Miten teillä nukutaan?

Nukumme kolmasosan elämästämme, joten se missä nukumme, vaikuttaa erittäin paljon hyvinvointiimme. Jos olo ei tunnu aamulla virkeältä ja vetreältä, voi syy löytyä sängystä. Hyvä sänky tukee oikealla tavalla esimerkiksi selkää, jolloin lihakset pääsevät rentoutumaan ja jumituksilta vältytään. Yhdeksän kymmenestä selkäkipuisesta saa avun oikeanlaisesta sängystä.

Blogit
Matkailu
 

Omalle matkalle

Islannin matkan ystäväporukka oli tosi tyytyväinen matkaan ja heiltä tulikin heti kyselyä, että minnekäs me seuraavaksi lähdettäisiin. Mukana oli muutamia uusia ihmisiä, jotka tutustuivat nopeasti ydinryhmään ja kaikki tulivat hyvin juttuun keskenään. Eräs nainen sanoikin, että hän sai yllätyksekseen ihanan matkan kaupanpäälliseksi todella hyvän ystävän. Se näissä oman porukan matkoissa onkin parasta, että matkaseura on saman ikäisiä, kulttuurista ja matkustelusta pitäviä fiksuja naisia. Saa mukaan tulla tietenkin myös miehiä ja pariskuntia…

Blogit
Matkailu
 

Tampere kutsuu

Välillä on kiva mennä johonkin matkakohteeseen ihan ummikkona. Tarkoituksella ei halua tietää mitään ennakkoon, vaan haluaa kokea paikan omin silmin. Ihan näin ei mennyt asiat, kun lähdin opiskelemaan Tampereelle. Menin ummikkona, koska ei edes käynyt mielessä etsiä mitään tietoa ennakkoon.

Blogit
Elämää
 

Tarina elämästä

Muutos ja uuteen näkökulmaan tarttuminen ongelmissa, on ihmisen paras ratkaisu, sen olen ymmärtänyt vasta vanhemmalla iällä.

Blogit
Elämää
 

Onko turhia tavaroita

Aarteista luopuminen voi olla vaikeaa, mutta ehkä se kannattaa. Iris Hölhthöfer kertoo miksi. Lue juttu varaston tyhjennyksestä ja muistoista usean vuosikymmenen ajalta.

Blogit
Elämää
 

Löydä uudelleen nuoruutesi rakkaus

Minun tapauksessani jo kypsällä iällä lähellä eläkeikää, alkoi uusi luku elämässäni.

Blogit
Elämää
Matkailu
 

Tarina tanssivien vaatteiden takana

Sitä on vaikea uskoa, kun näkee kuinka paljon tapahtumia järjestetään ja kuinka paljon niihin osallistutaan. Päätin jäädä Helsinkiin 12. kesäkuuta ja viiletin Helsinki-päivänä ilmaistapahtumasta toiseen. Lue lisää >>

Takaisin ylös